Friss topikok

Linkblog

2009.10.23. 12:00 Izsi

Kalandvágyók álma: Jamaica

jamaica

Kubára jellemző példás közbiztonságnak csak nyomai mutathatók ki itt, akárcsak a visszafogottságnak. Jamaica ugyanis a tömény egzotikum.Ez a Nagy-Antillák szigetcsoporthoz tartozó, 240 km hosszú és 80 km széles szigetország a Karib-térség harmadik legnagyobb szigete, neve az őslakos taíno indiánok xaymaca szavából származik, jelentése a források szigete. Talán az egész térségben itt a legváltozatosabb a természet, a kék hegyek, fennsíkok, esőerdők és tengeröblök csodálatos változatosságot biztosítanak a szigetnek, a Dunn’s River vízesés pedig kihagyhatatlan élmény. A mesébe illő szépségű, vadregényes déli parttal ellentétben az északi partot a turisták és az idelátogatók számára tették komfortossá, beépítve strandokkal és szórakozóhelyekkel. Repülőtere miatt sokán Montego Bay-be érkeznek, de a legelsők között Negrillt érdemes megemlíteni, ahol a sziget legcsodálatosabb strandjai találhatók, és lehet választani a kemping, a falusi jellegű házak és a luxusszállodák közül egyaránt, a parton pedig helyi árusok kínálják portékáikat vagy éppen olcsó, de ínycsiklandó falatokat, este pedig mindig buli van.
A főváros, Kingston rekordokat döntögető bűnözési statisztikáival érthető okokból kevésbé vonzó úti cél, de a csodás természeti környezetben lévő kikötő vagy a Bob Marley-múzeum megér egy misét annál is inkább, mert az egész szigeten a közeledés olcsó és gyors. És ugyebár a zene! Jamaica igazi kincse – a rumon és a világ legjobbjának tartott Blue Mountain kávén kívül – a zene, a reggae, a dancehall, ragga, a dub és még sorolhatnánk. Mert Jamaicán bulizni kell – igaz, nem árt megnézni, hogy hol, kikkel és mennyiért – ajánlja a nana.hu. Mert az emberek itt rendkívül barátságosak, de büszkék és öntudatosak is. Ha valaki megszólít – és bizony mindenkit megszólítanak –, nem szabad hátat fordítani, barátkozni kell. Persze a legtöbben pont ezért jönnek ide.

forrás: http://utazas.sk

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kép bob marley természet jamaica


A bejegyzés trackback címe:

https://bolhatojas.blog.hu/api/trackback/id/tr821468075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása